teisipÀev, 18. juuli 2017

Meie koerad - ODIE

Issand mis ma olen teinud?! 😱 Mul ei ole hetkel ĂŒhtegi nĂ€itusekoera!

Ehk sel pĂ€eval, kui pesakond sĂŒndis ja mul oli vaja Odie ema juurde asumisele saata, ma pĂŒgaisn ta kodukoeraks. Siinkohal ongi ehk aus kĂ”ik algusest Ă€ra rÀÀkida ja Odiet tutvustada.

Magical Charmer Tiger's Jr Arty "ODIE"


Odie oli 2012 aasta peskonnas ainuke isane kutsikas. Poja oli siis 7 aastane ja iga kutsika sĂŒnni jĂ€rel kĂ€is ta ukse vahelt piilumas ja uuris "kas nĂŒĂŒd sĂŒndis poiss". Laps oli vĂ€ga rahul, kui viimane 5.kutsikas oli poiss... Ja nii ta meile siis jĂ€igi. Koduse nime "Odie" valis samuti poja vĂ€lja.

Odie on vĂ€ga tugeva iseloomuga, kartmatu, leplik, armastab jutustada (seda otseses mĂ”ttes), hellik ... Ta on veidi kĂ”rgema jalaga, kui teised koerad aga see eest tugeva kondiga. Seega tulevikus tahaks temaga kindlasti aglityt proovida.

NĂ€itused ...


Oh neid on olnud palju, vĂ”imalik et liigagi palju. Samas, sĂŒĂŒes kasvab isu ja tekib hasart nagu Ă¶eldakse. NĂŒĂŒd, kus meie kennelis on Rahvusvaheline tĆĄempion  ehk C.I.B (International Champion of Beauty) vĂ”in ma ehk tĂ”esti veidi aega nĂ€itustest puhata, "raha koguda" ja uut kutsikat oodata.

Tegin tĂ€na vĂ€ikese kokkuvĂ”tte Odie nĂ€itustest. Eestis osalesime me 28.nĂ€itusel ja vĂ€lismaal 33.nĂ€itusel. AinuĂŒksi nĂ€itusel osalemistasudeks olen maksnud 2000 eurot ja reisikuludeks 7600 eurot, lisks tĆĄempiontiitlite kinnitamised. Kuna paljudel reisidel oli kaasas ka Chico, siis sain teha 2 kĂ€rbest ĂŒhe nĂ€itusega.

Keegi pole ju öelnud, et see on odav hobi. Miks nĂ€iteks sportlased seda kĂ”ike teevad? Kas sportlike saavutuste nĂ€itamiseks vĂ”i enese ego upitamiseks? Olgu siinkohal öeldud, et yorkshire terjer on uskumatult populaarne tĂ”ug ja seda ka nĂ€ituseringis. Seega ei ole just kerge neid ihaldatud SERTe kokku korjata nii nagu mĂ”nes haruldases tĂ”us, kus on ainult 1 koer ringis.

Tulemustega olen rahul. Kuigi ta ei ole koer, kes iga kord kohe esimene ja vĂ”idab. Kohtunike hinnangud on subjektiivsed. Kes mida nĂ€eb vĂ”i kes missugust tĂŒĂŒpi eelistab PĂ€ris paljudes riikides pidime mitu korda kĂ€ima ja  kaks riiki jĂ€igi lĂ”petamata aga noh ...

Juuniorklassis osalesime 13.nĂ€itusel ja saime tiitlid EST J CH (Eesti juunior tĆĄempion) ja RUS J CH.
Kui juuniorklassis on 3 SERTi kĂ€es peab ootama, kuniks koer saab 2 aastaseks ja alles siis saab vastu vĂ”tta viimase SERTi avaklassis. Sellised on siis reeglid Eestis.

MĂ”nes riigis jÀÀb SERT ootele ja piisab ainult ĂŒhest SERTst. Selleks et saada NORDIC tĆĄempion tiitel, tuleb osaleda vĂ€hemalt 3.riigis ja meie valisime Soome, Rootsi Taani. Soomes kĂ€isime suisa 3 korda, Taanis 2 korda, Rootsiga saime ĂŒhe korraga hakkama. Kusjuures on Rootsi tulemus kĂ”ige magusam, kui ta 15.08.2015 ESKILSTUNA nĂ€itusel tuli TĂ”u parimaks ja valiti terjerite rĂŒhmas 1.kohale. Kahjuks lĂ”ppvĂ”istlusele me jÀÀda ei saanud.

Baltic tĆĄempiontiitli saamiseks tuleb peale Eesti tĆĄempionit Ă€ra kĂ€ia LĂ€tis ja Leedus, kus sai kĂ€idud 3 korda. Aga 3 on kohtu seadus ja 30.04.2017 sai ka see tehtud.

Vahelduseks kĂŒlastasime ka Venemaad, Kreekat, Gruusiat, Horvaatiat ja Montenegrot. Sealt siis korjasime CACIBid ehk Rahvusvahelise VĂ€limikutĆĄempioni Kandidaadi Sertifikaate. Esimese CACIB saime 16.08.2015 Rootsi NORRKOPING nĂ€ituselt ja viimase 04.06.2017 Horvaatia UMAG nĂ€ituselt. Kokku korjasime 4 asemel 6 CACIBt.

Kuna meie perele meeldib reisida, siis paljudele nĂ€itustele on kaasa tulnud ka Kevin, Kati vĂ”i Margus. See on olnud uskumatult pĂ”nev teekond 5 aasta jooksul ja Odie on olnud vĂ€ga vapper reisikaaslane. Ta valvab truult oma reisikotti, et teda mitte mingil juhul maha ei jĂ€etaks. Vahet pole, kas on minek nĂ€itusetreeningule, nĂ€itusele vĂ”i suvilasse. Karvahooldust naudib tĂ€iega aga kĂŒĂŒnte lĂ”ikust ja pea föönitamist vihkab.

Kui tekkis huvilisi, siis Odie on saadaval paaritusteks. Loomulikult peavad eelnevalt paarilisel olema tehtud nÔuetekohased nÀitusehinded ja patellauuring.

Magical Charmer Tiger's Jr Arty

Kinnitatud tiitlid:

Estonian Junior Champion (EST J CH),
Russian Junior Champion (RUS JCH),
Estonian Champion (EST CH),
Latvian Champion (LVA CH),
Lithuanian Champion (LTU CH),
Baltic Champion (BALT CH)
Tallinn Winter Cup Winner 16 (TLN WCup16),
Russian Champion (RUS CH),
Finnish Champion (FIN CH),
Danish Champion (DNK CH),
Swedish Champion (SWE CH),
Nordic Champion (NORD CH),
Georgian Champion (GEO CH),
Greek Champion (GRC CH),
International Champion (C.I.B)  - loodan jĂ”uludeks diplomi kĂ€tte saada. FCIs vĂ”tab kĂ”ik aega.

Magical Charmer Tiger's Jr Arty

Odie sugupuuga saad tutvuda siin: PEDIGREE

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tibupojad lendasid pesast vÀlja!

KÀtte on jÔudnud aeg, kus ulakad poisiklutid kolivad uute omanike juurde. MÔni mÀng lÀheb meil siin tÀitsa kÀest Àra ja ellujÀÀmise nimel tu...